Frank Brüggink (oprichter en Managing Director, CARFAX Europe) geeft leiding aan een internationaal team, met het hoofdkantoor in München (Duitsland) en vestigingen in Nederland, Zweden, Spanje en Slovenië - met de visie de gebruikte autohandel tot een veilige en transparante plek te maken.

Frank heeft 20 jaar ervaring in de automotive sector, gericht op data- en informatietechnologie en occasionlabels. Voorafgaand de oprichting van CARFAX Europe in 2007, heeft Frank 13 jaar gespendeerd in een verscheidenheid van verantwoordelijke posities in de auto industrie bij R. L. Polk & Co. (heden bekend als IHS Markit) en daarna in het hoofdkantoor van BMW Group in München.

Remarketing Lounge 13 oktober

Op donderdag 13 oktober zal er weer een Remarketing Lounge plaatsvinden. Deze keer vindt de Lounge plaats op de nieuwe locatie Landgoed Groot Kievitsdal in Baarn.

Reserveer deze middag en download hier uw vCalander of iCalender voor uw agenda.

Programma
15.00 uur    Ontvangst bezoekers 
16.00 uur    Spreker: Frank Brüggink (CARFAX Europe)
                   Titel:       "Toenemende voertuigimport brengt toenemende risico’s"
17.00 uur    Remarketing Lounge (netwerkborrel)
19.00 uur    Einde

Toenemende voertuigimport brengt toenemende risico’s

Met de komst van nieuwe technieken in en om de auto, komen ook nieuwe vormen van fraude. Criminelen gaan op nieuwe manieren als ware kunstenaars aan de slag, om met nieuwe tools en met deze frauduleuze efficiëntieslag, een soepele & winstgevende onderneming te runnen. 
Tijdens deze presentatie zullen al deze nieuwe vormen van fraude vanuit een internationaal perspectief belicht worden. We laten de impact van voertuigfraude zien op de Europese economie en brengen een aantal persoonlijke cases van fraudegevallen.

In de laatste maanden en jaren kopen wij onze voertuigen in vanuit relatief nieuwe markten tegen lage prijzen, maar welke risico’s kleven hier eigenlijk aan?

In welke landen spelen welke vormen van fraude? We halen samen op dit moment bijvoorbeeld veel auto’s uit Spanje, maar waar moet ik eigenlijk op letten? Hoe zit het met het terugdraaien van kilometertellers in Duitsland? Concrete vragen waarop we een antwoord verwachten deze dag.

(internationale presentatie in het Engels)

Over CARFAX

CARFAX Europe GmbH is Gevestigd te München en sinds 2007 actief in Europa. Het Amerikaanse moederbedrijf CARFAX Inc. bestaat sinds 1984 en heeft ruim 800 werknemers. CARFAX is verbonden aan R.L. Polk en IHS Markit.

Op dit moment heeft CARFAX in de VS en Canada een complete database waarin continue het gehele wagenpark wordt gevolgd met medewerking van 92.000 bronnen. In de wereldwijde database van CARFAX zijn zo’n 17 miljard records te vinden. In Europa is reeds een database gerealiseerd met 140 miljoen unieke voertuigen en worden in Zweden, Spanje en Slovenië lokale rapporten uitgegeven.

In nog een aantal landen gaan de ontwikkelingen erg snel, waaronder Nederland. De rapporten bevatten informatie die afkomstig zijn vanuit vele verschillende bronnen, waaronder (-sub) overheden, ministeries, verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen en autobedrijven. De rapporten bevatten gedetailleerde informatie over het aantal eigenaren, het gebruik van het voertuig, schades, meldingen van diefstal, kilometerstanden en andere waardevolle vermeldingen die helpen voor consumenten de juiste aankoopbeslissing te maken.

De missie van CARFAX Europe is om de gebruikte autohandel binnen Europa tot een veilige en transparante plek te maken. CARFAX is er niet alleen om de consument te helpen om beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te maken, maar is ook vanwege haar sterke data portfolio een zeer interessante partner voor de voertuigbranche.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: