René Stolp, Principal Researcher bij stichting SIMS, legt tijdens deze Remarketing Lounge uit hoe de nieuwe standaard wordt ontwikkeld.
Hij gaat in op de rol die de sector hierbij speelt, op de kenmerken die in de standaard worden verwerkt en op de manier waarop de sector kan profiteren van dit nieuwe Voertuigprofiel. 

Voertuigomschrijving: eindelijk één norm

Op dinsdag 6 januari 2015 vindt er weer een Remarketing Nieuwjaars Lounge plaats in Hotel Almere van der Valk die om 15.45 uur begint. Vanaf 17.00 uur begint de netwerk borrel. Voor deze bijeenkomst dient u te zijn aangemeld.

Titel:       Voertuigomschrijving: eindelijk één norm
Spreker: René Stolp

Over de presentatie:
Het is in de remarketingsector al jarenlang een heet hangijzer: hoe omschrijf je een auto zodanig dat de omschrijving compleet is en ook in alle databases wordt geaccepteerd? Er worden in de remarketingsector dagelijks gegevens van duizenden gebruikte auto's uitgewisseld. De standaard gegevens uit het kentekenregister zijn niet voldoende om een auto precies te omschrijven. Want daarin ontbreken de exacte gegevens over bijvoorbeeld de kleur, de benaming van de uitvoering en de opties van de auto.

Informatiesystemen zoals de bekende waardebepalingssystemen en occasionwebsites gebruiken echter niet altijd dezelfde standaard. Als je bedenkt dat bij de omschrijving van een gebruikte auto 300 tot 1200 kenmerken een rol spelen, dan is duidelijk dat een kleine onnauwkeurigheid al tot problemen kan leiden. De kenmerken van de auto bepalen immers de waarde. Als de kenmerken niet kloppen, kan dat het autobedrijf geld kosten.

Om dit probleem op te lossen, werkt nu de stichting SIMS aan een nieuw standaard Voertuigprofiel voor de branche. Stichting SIMS is door BOVAG en RAI opgezet met als doel de autobranche te faciliteren bij innovatie ondersteund door ICT. In het nieuwe Voertuigprofiel worden alle relevante gegevens volgens één standaard omschrijven. Deze standaard moet uiteindelijk een soort Esperanto worden, een taal die door alle betrokken partijen wordt begrepen. 

U kunt de presentatie van 6 januari, hier als pdf. downloaden.

Hier vindt u ook nog: De concept standaard pdf) inzake de commerciële beschrijving van bestaande personenvoertuigen voor de Nederlandse markt.
De concept standaard staat voor consultatie gereed tot 1 juli 2015. Reacties zijn meer dan welkom bij  r.stolp@sims4u.org

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: