japieCARS Netherlands B.V.

Tel.:  +31 (0) 23 205 24 71

E-mail: contact@japiecars.nl
Web:    www.japiecars.pro

Over Japiecars

Het verhaal achter Japiecars: “occasions zijn net aandelen”
Medio 2015 kochten oprichters Pieter en Jan-Willem Seeder een auto omdat ze geen leaseauto kregen van hun toenmalige werkgevers. Dit was voor hen de eerste kennismaking met de wereld van occasions. Avondenlang zaten ze samen aan de keukentafel voor hun zoektocht naar een prijswaardige occasion. Occasionportalen, dealerwebsites en vrienden die adviseerden om de occasion in Duitsland te kopen: adviezen ten overvloede.

Ze zagen door de bomen het bos niet meer. Elke occasion lijkt uniek en probeer dan maar eens de occasions te vinden die voldoen aan jouw criteria. Om deze vervolgens objectief te rangschikken op basis van prijswaardigheid. Dit is een zéér tijdrovend en handmatig proces waarin de consument aan het einde van het proces nog steeds onzekerheid ervaart over zijn keuze.

Dan maar een professional inschakelen
Ze kwamen er al snel achter dat het beheren van een occasionvoorraad voor een autobedrijf ook een tijdrovend proces is. De transparantie die het internet heeft gebracht, de ontbrekende merkloyaliteit van consumenten, private lease, het veranderende overheidsbeleid en de schaarste van kennis zorgen voor een bewegelijke occasionmarkt. Je moet dus op ieder moment real-time inzicht in je eigen voorraad hebben ten opzichte van de markt. Daarnaast bleek dat de huidig beschikbare software niet betrouwbaar genoeg was of alsnog veel te veel tijd in beslag nam. 

Een interessante business case!
Dus besloten de broers Ja en Pie om eind 2015 Japiecars op te richten!
Lange tijd hebben ze nagedacht over hun bedrijfsnaam. Ze kwamen tot de conclusie dat iemand in de jaren 70 zijn bedrijf de bijzondere naam ‘appel’ heeft gegeven en dat ook goed heeft uitgepakt. Het hielp dat Japiecars geen automotive achtergrond meebracht en wellicht nog belangrijker: geen verouderde (legacy) software.

Alles valt en staat met de kwaliteit van de marktinformatie (data). Japiecars is in staat om het (financiële) proces te automatiseren: van inkoop tot monitoren en verkoop. We maken graag het vergelijk met de handel in aandelen. Occasions zijn net aandelen: je moet tot een optimale mix van auto’s komen om een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Geavanceerde algoritmes ontwikkeld door Japiecars data scientists en engineers faciliteren dit proces en zorgen ervoor dat klanten sneller betere besluiten maken bij de inkoop, het monitoren en de verkoop van auto’s. Vanwege de kwaliteit van de data en de real-time marktinformatie in een snel veranderende en globaliserende markt, blijkt dat JapiecarsPRO een belangrijke succesfactor is geworden.

Explosieve groei 
In 2019 is Japiecars 177% gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. De aansprekende namen van klanten onderschrijven het succes, waaronder: Automotions, Axero, Kien Groep, Louwman Dealer Groep, Orange Motors, Vaartland, Van Mossel VKV en Wensink Automotive. Het jaar 2020 staat in het teken van Japie’s internationale expansie. Om de groei te faciliteren is Japiecars hard gegroeid qua medewerkers. Inmiddels zijn er groot aantal mensen werkzaam voor het bedrijf, waaronder hoogopgeleide data scientists, data engineers, software developers en sales- en marketing-experts.

In de afgelopen jaren heeft Japiecars met haar klanten geïnvesteerd in de kwaliteit van de software. JapiecarsPRO is een belangrijke bouwsteen geworden voor ‘de Remarketing van morgen’. Dit is ook de reden dat Japiecars dit jaar ‘proud partner’ is geworden van het ‘10 jaar Remarketing Event’.
Broers en oprichters van Japiecars zijn Pieter Seeder & Jan-Willem Seeder. 
Wilt u meer weten over Japiecars? Bezoek dan de website www.japiecars.pro voor referentieverhalen of neem contact op via japie@japiecars.nl.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: