DEKRA Automotive Solutions
Postbus 1041
1810 KA   Alkmaar

Martijn van Gorp
Manager DEKRA Automotive Solutions Nederland 

martijn.vangorp@dekra.com
06-29608533

DEKRA Automotive Solutions

DEKRA Automotive Solutions is als business unit van het wereldwijde opererende DEKRA gespecialiseerd in "Used Car Management" en dienstverlener voor spelers op het gebied van used cars, zoals OEM’s, de lokale NSC’s of importeurs en lease- en rentalmaatschappijen.

DEKRA biedt een uitgebreid assortiment diensten aan voor de hele B2B-levenscyclus van used cars. Het dienstenaanbod wordt onderverdeeld in 3 product lines: Fleet Operations, Remarketing en Networks.

Fleet Operations
Fleet Operations omvat alle activiteiten vanaf het moment dat een auto door de opdrachtgever in gebruik wordt genomen tot het moment dat de auto beschikbaar is gemaakt voor remarketing. Hierbij moet worden gedacht aan: coördinatie logistiek en schadeherstel, einde contract expertise, beheer voertuigdocumenten, beheer buy back facturatie en consultancy bij fleetmanagement, aanbestedingen en contracten.

Remarketing
DEKRA biedt een krachtige salesforce voor de verkoop van used cars. Hoewel de diensten á la carte kunnen worden afgenomen, is de toegevoegde waarde bepaald door een integrale benadering. DEKRA Automotive Solutions biedt naast een online salesplatform ook een salesforce aan ter vervanging of ondersteuning van uw eigen verkoopteam. Daarnaast adviseert en ondersteunt DEKRA Automotive Solutions bij uw commercial policy: sales en defleet forecasting, pricing, B2B marketing etc.

Networks
Een goed (sales)netwerk is een voorwaarde voor het succesvol verkopen van used cars. Wanneer het merkimago wordt overgebracht op het aanbod aan used cas, verhoogt dit de restwaarde van de voertuigen van het merk. DEKRA Automotive Solutions begeleidt tal van Europese constructeurs bij de implementatie van die succesfactoren. DEKRA ontwikkelt, implementeert en ondersteunt used car labels en draagt zorg voor het coaching en training van het dealernetwerk op sales- en aftersales gebied. Sterke software tools ondersteunen, verankeren en versterken de dienstverlening.

Het bedrijf biedt zijn diensten overal aan in Europa en onder meer in Brazilië, China en USA.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: