VW e-Golf meest gezochte e-occasion

In een jaar tijd is het aantal zoekopdrachten naar elektrische auto’s met 93% gestegen, meldt autozoekmachine en partner van het remaketing platform Gaspedaal. Daarbij is het budget gestegen met 3.000 euro: tweedehands ev-kopers hebben er ruim 22.500 euro voor over.
 
Maximale zoekprijs loopt op
Het budget dat de autozoeker aan een tweedehands elektrische auto wil uitgeven is gemiddeld met ruim €3.000,- gestegen. Op 1 januari 2018 werd gezocht met een gemiddelde maximale prijs van €19.272,-. Op 31 december 2018 lag het maximale budget op €22.583,-. In de top 5 meest gezochte elektrische auto’s gaat de Volkswagen e-Golf aan kop als meest gezochte model, gevolgd door de Nissan Leaf en de Hyundai Ionic.

Top 5 meest gezochte elektrische auto’s:

  1. Volkswagen e-Golf
  2. Nissan Leaf
  3. Hyundai Ionic
  4. Renault ZOE
  5. Volkswagen e-Up!

Elektrische auto's meer in trek bij mannen
Zowel bij mannen als bij vrouwen is de interesse in elektrische auto’s fors toegenomen. In 2018 is de interesse naar elektrische auto’s bij mannen procentueel met 89% toegenomen in vergelijking tot 2017. Bij vrouwen is de interesse weliswaar minder hard gestegen, maar evengoed met 67% een flinke toename. 
 
Elektrische autozoeker vaker 45 plus
Vijfenveertigplussers zijn meer geïnteresseerd in elektrische auto’s dan personen onder de 45 jaar. Bij deze laatste doelgroep daalt in 2018 de interesse in elektrische auto’s zelfs ten opzichte van het jaar daarvoor.
 
Jongere generaties hebben meer vertrouwen in elektrische auto’s
35% van de consumenten verwacht dat het Nederlandse wagenpark over twintig jaar volledig elektrisch is, dit blijkt uit een consumentenonderzoek in opdracht van Gaspedaal.nl. Personen onder de 35 jaar hebben meer vertrouwen in de elektrische auto: 39% verwacht dat het Nederlands wagenpark in 2038 volledig elektrisch is.
 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: