Video populair in de autobranche

Videocommunicatie in autobranche populair, gebruik stijgt razendsnel

Het gebruik van digitale communicatie tussen autobedrijven en consumenten stijgt razendsnel. Als gevolg hiervan maakt het autobedrijf meer winst en groeit de klanttevredenheid. De stijging van het gebruik van digitale videocommunicatie is volgens Ruud Prins van CitNOW Video Benelux B.V. het gevolg van volledige transparantie die de hedendaagse consument eist. “Wanneer daar vanuit het autobedrijf op geantwoord wordt, stijgt het vertrouwen.”

Automotive video-technologieleverancier CitNOW is
gespecialiseerd in videotechnologie-oplossingen voor de autobranche en heeft in Groot-Brittannië duizenden gebruikers. Prins ziet dat steeds meer autobedrijven met videocommunicatie aan de slag gaan.
“Een videoboodschap is persoonlijker dan tekst of foto’s op een website of in een e-mail.”
“De resultaten in Groot-Brittannië bewijzen dat video van toegevoegde waarde is voor het autobedrijf én de consument”, vervolgt Prins. “En we zien deze trend nu ook duidelijk op het Europese vasteland en in andere werelddelen verschijnen. Bewegende beelden spreken immers veel meer tot de verbeelding en maken meer duidelijk dan stilstaande plaatjes of tekst.
Video speelt in op de emotie van de kijker en dat vergroot het vertrouwen.”Acht miljoen video’s per jaarRecent zag CitNOW wereldwijd het aantal uploads per week stijgen tot bijna 110 duizend videoboodschappen. Doorgerekend betekent dit dat er per jaar, alleen al door CitNOW-gebruikers, rond de 5,4 miljoen video’s naar klanten gestuurd worden. Omdat het gebruik van video snel stijgt, verwacht CitNOW dat dit jaar rond de 8 miljoen video’s rondgestuurd zullen worden. Wekelijks zijn dat er ongeveer 200 duizend.In totaal zijn er op de CitNOW servers rond de 37 miljoen video’s opgeslagen. Momenteel wordt er volgens Prins wekelijks vier Terabyte videodata naar de CitNOW servers gestuurd. “Vier Terabyte staat gelijk aan ongeveer 2.400 uur videomateriaal. De video’s worden wekelijks meer dan 190 duizend keer bekeken. De cijfers spreken voor zich, videocommunicatie tussen autobedrijven en consumenten is populair en belangrijker nog, succesvol.”

Groot-Brittannië koploper, Nederland snelle stijger

Veruit de meeste videocommunicatie vindt plaats in Groot-Brittannië, Zuid Afrika volgt op de tweede plaats, Ierland sluit de top drie af. Andere top video-producerende landen zijn Nederland, Italië, Zwitserland, Verenigde Staten, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Japan.

Snelle stijgers in videocommunicatie ziet Prins onder meer in België, Duitsland, Polen en Portugal. “De top 10 zal snel wijzigen. Binnenkort openen we een kantoor in Frankrijk, daar werken we samen met een internationaal opererende dealergroep. In Spanje en Italië groeien we sneller dan geprognotiseerd. Gezien het aantal autobedrijven in die markten, verwacht ik dat deze landen snel in de top 10 zullen stijgen.”

Laagdrempelig, snel en eenvoudig

“Video’s maken en kijken is laagdrempelig”, aldus Prins. “Videocommunicatie is snel en daarmee is informatie eenvoudig gepresenteerd. Ook kun je video eenvoudig insluiten en delen via e-mail, berichtendiensten en cloud-platforms, social media en websites. Doordat video’s populair zijn, zijn ze ook goed vindbaar in zoekmachines. Video spreekt tot de verbeelding.”

Prins: “Moderne consumenten oriënteren zich bijvoorbeeld voor de aanschaf van een product eerst op internet voordat ze contact zoeken met de aanbieder ervan. De consument heeft de macht en kiest zijn leverancier op basis van vertrouwen aan de hand van reviews én de kwaliteit van het eerste contactmoment.”

Meer informatie over CitNOW vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: