Scanner maakt 360 graden foto's en meet profieldiepte

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een volautomatische scanner die in enkele minuten een gebruikte auto in beeld brengt, inclusief eventuele schades en kleurverschillen. In Duitsland is zo'n systeem nu geïntroduceerd.

De Twinner autoscanner ziet eruit als iedere 360-graden fotostudio: een ronde ruimte waar de auto ingereden wordt. Net als bij gewone 360 graden fotografie wordt ook hier een camera in het interieur aangebracht. Alle camera’s in en om de auto doen meer dan alleen maar het beeld registreren. Er wordt in feite een digitale afdruk van de auto gemaakt, of zoals de producent het noemt: een digital twinn.

Profieldiepte

De Twinner maakt niet alleen foto's, maar registreert ook allerlei gegevens. Zo meet het systeem de profieldiepte van de banden en registreert het kleurverschillen in de lak. Op basis van het VIN-nummer voegt het systeem meteen alle specificaties van de auto aan de beelden toe, zodat er een totaalpakket ontstaat. En het is werkelijk 360 graden beeld, dus de bodem van de auto wordt ook gescand, zodat eventuele schades daar ook aan het licht komen. Het is de bedoeling dat de scantechniek later ook in staat is om zelf zaken als lakschades en beschadigingen van de bekleding te signaleren en te markeren.

Cloud

Wanneer de scan van de auto is gemaakt, wordt deze geupload in de cloud bij producent Twinner. Hiervandaan kan het autobedrijf het bestand plaatsen in zijn occasion beheersysteem of direct op verschillende websites. Omdat de beelden en gegevens direct klaar zijn, is nabewerking volgens Twinner niet nodig.

Twinner GmbH is een jonge onderneming, gevestigd in het Duitse Halle in Sachsen-Anhalt. Het bedrijf heeft eind vorig jaar de Twinner geïntroduceerd, inmiddels wordt die al gebruikt door enkele autobedrijven in Duitsland en ook al bij een bedrijf in China. Volgens directeur en oprichter Jozsef Bugovics van Twinner biedt zijn systeem grote kansen voor de autohandel. Belangrijk voordeel is de tijdsbesparing, het inscannen van een auto duurt maximaal zo’n 5 minuten. Maar Twinner benadrukt vooral dat de ‘digital twinn’ meer vertrouwen zal wekken bij de consument dan de gebruikelijke foto’s-met-omschrijving.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: