RDW komt met tijdelijke oplossing voor importkeuringen

25 maart 2020. De RDW is vandaag samen met enkele erkende bedrijven gestart met het testen van een tijdelijke procedure waarmee het inschrijven van voertuigen weer mogelijk is. Voertuigen uit het buitenland die al verkocht zijn in Nederland komen als eerste in aanmerking voor deze procedure. Daarmee worden ze voorzien van een Nederlands kenteken.

Cruciale dienstverlening gegarandeerd
Een week na sluiting van het eerste RDW-keuringsstation is er ruimte gekomen om te kijken naar uitbreiding van onze dienstverlening. Daarvoor is gekeken naar de meest getroffen bedrijven in de sector.

Testfase
In overleg met de branche is er een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie van de voertuigen tijdelijk niet nodig is. Als de ervaringen met de testen positief zijn, wordt deze tijdelijk dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk.  

Werkwijze
De nieuwe werkwijze is bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. De benodigde documenten worden centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.

Hoe nu verder?
Deze week wordt gebruikt om met deze dienstverlening te testen. Zijn de resultaten positief dan wordt deze tijdelijke dienst ook voor andere erkende bedrijven mogelijk. We verwachten hier eind van deze week meer nieuws over.

Meer informatie op RDW.nl

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: