RDW-keuringsstations 18 mei weer open

Vanaf maandag 18 mei zijn alle RDW-keuringsstations weer geopend, met uitzondering van keuringsstation Heerenveen. Heerenveen opent 22 mei weer na verbouwingswerkzaamheden. Door de heropening van alle keuringsstations kan de RDW ook de dienstverlening weer uitbreiden met bijvoorbeeld fysieke keuringen op onze keuringsstations.

Diensten voor erkenninghouders
Voor erkenninghouders blijft de tijdelijke coronaprocedure voorlopig nog gelden. Dit is om de veiligheid en de 1,5 meter afstand te kunnen blijven garanderen op de RDW keuringsstations. Het is belangrijk dat erkenninghouders geen afspraken plannen op de keuringsstations maar dat de aanvragen via het benodigde webformulier of via de dienst Versnelde Individuele Aanvraag (VIA) plaatsvinden.

Over VIA worden erkenninghouders door de RDW geïnformeerd via email en/of brief. In specifieke gevallen volgt alsnog een aanvullend onderzoek bij een RDW-locatie. De RDW voert daarnaast steekproeven uit om zo de kwaliteit van de voertuigen te controleren. Het is voor erkenninghouders niet toegestaan om voor importkeuringen gebruik te maken van een afspraak op een keuringsstation.

Diensten via andere (erkende) partijen
Er zijn 3 diensten die niet kunnen worden afgenomen bij de RDW keuringsstations:

  • Het exporteren van uw voertuig: hiervoor terecht bij RDW-erkende bedrijven en bij de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam; 
  • Het APK keuren van alle voertuigen (behalve gevaarlijke stoffenvervoer en bussen): hiervoor kan men terecht bij het (reguliere) garagebedrijf; 
  • Het overschrijven van een Nederlands voertuig met een Nederlands legitimatiebewijs: hiervoor kunt u terecht bij een kentekenloket.

Doorlooptijd en verwachtingen
De RDW heeft hiermee voor alle diensten een werkbare oplossing. We verwachten nog wel wat aanloopproblemen te moeten oplossen en kunnen ook nog geen duidelijkheid geven over de doorlooptijd van uw aanvraag. Wij vragen daarvoor uw begrip en doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: