Overname Scout24 op niets uitgelopen

De overname en daarmee het van de beurs halen van Scout24, de grootste online auto-marktplaats in Europa en ook moederbedrijf van autoscout24.nl, is mislukt. Voor het bod was op de sluitingsdatum niet meer dan 42,8 procent van de aandelen Scout24 aangemeld, veel minder dan de minstens 50 procent die het investeringsvehikel PulverBidCo van twee grote investeringsbedrijven, Blackstone en Hellman & Friedman als doel had gesteld.

PulverBidCo heeft daarop besloten het bod van tafel te halen. Scout24-chef Tobias Hartmann: “We hebben ons vóór het strategische partnerschap met Hellman & Friedman en Blackstone uitgesproken maar respecteren ook volledig de besluiten van onze aandeelhouders. We zien hierin een bewijs van vertrouwen in een succesvolle toekomst en in het management van Scout24. Het management zal zich nu verder op onze groeistrategie en de zelfstandige verdere ontwikkeling van Scout24 concentreren.”

Hartmann blijft bij de voorspelling dat omzet en winst dit jaar met dubbele cijfers kunnen toenemen, hoewel die winst in het eerste kwartaal juist lager is uitgekomen. Voor Hellman & Friedman zou een overname de terugkeer naar Scout24 betekenen. Het financieringshuis kocht in 2013 70 procent van de aandelen in de autohandelaar van Telekom om de Scout24 Groep vervolgens in de herfst van 2015 naar de beurs te brengen. Sinds februari vorig jaar had Hellman & Friedman geen aandelen in Scout24 meer in bezit.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: