Online autoveilingbedrijf CarsOnTheWeb viert 10e verjaardag in België

Van pionier tot pan-Europese remarketingspeler

Vianen, 9 december 2014. De pan-Europese online autoveilingwebsite CarsOnTheWeb bestaat 10 jaar. Een goed moment voor een terugblik op het afgelopen decennium. Aan het woord zijn oprichter Steven Lismont, CEO Johan Meyssen & Country Manager van België Pieter Behets. Ook de eerste en strategische partner Alphabet België spreekt over de jarenlange samenwerking.

De pioniersjaren
We schrijven 1 december 2004. Die dag ging de eerste wagen bij het online autoveilingbedrijf CarsOnTheWeb onder de hamer. Een exemplaar van Alphabet België, herinnert zich Steven Lismont, oprichter van CarsOnTheWeb en ervaren groothandelaar in tweedehandsvoertuigen. Hij vertelt over de begindagen van CarsOnTheWeb. “Voor de komst van CarsOnTheWeb stuurden wij lijsten naar autohandelaren en deze gaven hun prijzen gewoon door via de fax. Omdat de prijzen manueel werden verwerkt, liepen klanten soms weleens een aankoop mis. Vanuit de behoefte om prijzen digitaal in ‘real time’ te ontvangen, is uiteindelijk de autoveilingsite CarsOnTheWeb ontstaan”.

Meerwaarde voor leasemaatschappijen
De markt van ex-lease auto’s veranderde razendsnel en leasingmaatschappijen wilden hun verkoopkanalen diversifiëren. CarsOnTheWeb kwam met een totaaloplossing voor deze leasemaatschappijen. En Alphabet België was de eerste én inmiddels strategische partner. “In 2004 stond Alphabet inderdaad aan de wieg van de opstart van CarsOnTheWeb in België. Wij leverden als allereerste Belgische leasemaatschappij auto’s aan voor de remarketing. De fundamenteel andere veilingsystematiek van CarsOnTheWeb heeft een nieuwe dynamiek aan onze verkoopwerking én onze resultaten gegeven.” Aldus Guido Ongena, huidig Teamleader Remarketing bij Alphabet België.

Pan-Europese verkoop als sleutel tot succes
Één van de eerste medewerkers Pieter Behets, inmiddels Country Manager België, blikt samen met de CEO Johan Meyssen terug. Pieter Behets: “De begindagen waren spannend. Al snel bleek dat het concept in België goed draaide maar wij beseften dat wij op Europese schaal moesten werken om echt succesvol te zijn. In 2006 ontving ons bedrijf de ICT Trends Award als veelbelovende KMO. Datzelfde jaar openden wij een vestiging in Duitsland. Een jaar later volgden Frankrijk en Italië. Johan Meyssen vervolgt. “In 2009 verhuisden wij naar onze huidige adres aan de Grijpenlaan 19A in Tienen, van waaruit wij meer dan 1.500 voertuigen kunnen stationeren en transporteren. In 2010 kreeg CarsOnTheWeb een aanzienlijke kapitaalinjectie, om verdere innovaties te realiseren. Begin 2013 startte het kantoor in Nederland. Sinds 2010 werden er al Nederlandse ex-lease auto’s geveild vanuit België. De pan-Europese aanpak werpt zijn vruchten af en dit jaar heeft CarsOnTheWeb alweer het miljoenste voertuig geveild.”

Klantgerichte aanpak
Vandaag de dag heeft CarsOnTheWeb kantoren in 6 landen, overschrijden de verkoopvolumes 28.000 stuks, organiseert het online veilingbedrijf transport naar tal van bestemmingen en telt het opkopers in méér dan 50 landen. “Wij zijn geëvolueerd naar een pan-Europees organisatie, sterk in cross border business, waarbij het belang van en gebruiksgemak voor kopers en verkopers voorop staan,” besluit Johan Meyssen. Dit kan ook Kris Holvoet, Operations Manager van Alphabet België, beamen. “CarsOnTheWeb heeft ons de afgelopen 10 jaar geholpen onze verkoopgrenzen, zijnde de Benelux, te overschrijden. Onze auto’s én schadevoertuigen worden dankzij CarsOnTheWeb aangeboden in landen waar wij zelf geen zaken doen. Zowel operationeel als administratief beschikt CarsOnTheWeb over hele sterke troeven. Bovendien heeft CarsOnTheWeb continu meegedacht in het optimaliseren van processen, methodieken en technologieën. Wij kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie is CarsOnTheWeb?

Algemeen
CarsOnTheWeb is een online autoveilingwebsite voor autobedrijven. Het bedrijf heeft een up-to-date aanbod van tweedehands voertuigen voor de beste marktprijs. CarsOnTheWeb is uniek in de export van auto’s naar landen binnen én buiten Europa.

Aanbod
De voertuigen op de veilingwebsite van CarsOnTheWeb zijn in hoofdzaak ex-leasevoertuigen en bedrijfswagens die door West-Europese leasebedrijven, fleetowners en verhuurbedrijven te koop worden aangeboden. Het aanbod omvat personenwagens, bestelwagens en lichte vrachtwagens, schadewagens en wrakken van alle merken en modellen. Gemiddeld zijn de voertuigen tussen de 3 tot 5 jaar oud en hebben ze 100.000 tot 160.000 km op de teller.

Grootte
Met 6 vestigingen in Europa (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje), 85 werknemers, een verkoop van ruim 28.000 voertuigen per jaar en 30.000 geregistreerde kopers in 50 landen, is CarsOnTheWeb uitgegroeid tot één van de 3 grootste online autoveilingen in Europa.

Sterk in logistiek, uniek in export
CarsOnTheWeb biedt volledige logistieke en administratieve ondersteuning voor kopers en verkopers. Dankzij een internationaal transportnetwerk biedt CarsOnTheWeb transport aan in heel Europa. Maar liefst 93% van de geveilde voertuigen wordt geëxporteerd.

Meer informatie over COTW en de contact gegevens vindt up op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: