Omzetwaarde gebruikte-autosector in Nederland bedraagt 24 miljard

01-03-2012 00:00 Remarketing Event 2012 in teken van transparantie op de automarkt

ALMERE – De omzetwaarde van de gebruikte-autosector in Nederland bedraagt 24 miljard op jaarbasis. Deze cijfers zijn gebaseerd op het totaal aantal transacties van verkochte tweedehands auto’s tegen de gemiddelde verkoopwaarde. Dit blijkt uit cijfers van Rob Henneveld ‘s Global Automotive Consultancy.

Dit bedrijf organiseert samen met EXPOMotion op donderdag 22 maart het Remarketing Event 2012. Tijdens dit congres zullen meer cijfers over de Nederlandse occasionmarkt worden gemeld en toegelicht, maar zij zullen ook de vraag beantwoorden wat dit voor de werkgelegenheid betekent in deze sector?
Het congres vindt plaats in Almere en wordt bezocht door beslissers uit zowel autobedrijven, importeurs als fleetowners en leasemaatschappijen.

Het congres staat in het teken van transparantie. In de steeds onder invloed van internet veranderende gebruikte-automarkt, wordt het leveren van méér transparantie een essentiële toegevoegde waarde. Vraag is echter of de gebruikte-autosector hier klaar voor is. Tijdens het congres gaan beslissers uit de branche hierover met elkaar in debat. Daarnaast zijn er diverse presentaties die veel cijfermatige informatie met de congresgangers delen.

“In 2011 was de voorraadtijd van occasions bij de merkdealers 115 dagen, bij universele autobedrijven 138 dagen. Hoe ligt dat in de ons omringende landen? En wat speelt er bij de consument als het gaat om de aankoop van een gebruikte auto?” Deze vragen en andere cijfers gaan we met de gebruikte-autobranche delen tijdens het congres”, vertelt Patrick van Tilburg van EXPOMotion. Er worden ook benchmarks met andere landen in de beschouwing betrokken.

Deelname aan het Remarketing Event 2012 is voorbehouden aan mensen die in de branche werken. Aanmelden kan via: www.remarketingevent.nl. Hier vindt men tevens het volledige programma met aanvangstijden, sprekers, route, kosten, media- en congrespartners.
 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: