Occasionverkoop terug op oude niveau

Nieuwegein, 9 juni 2020 – Het herstel in Nederland zet door en het verkoopniveau ligt nu op het pre-lockdown-niveau van februari jl. De maand mei was bijna gelijk aan dat van vorig jaar (-1,3%), met positieve verkoopcijfers in het vooruitzicht naarmate het consumentenvertrouwen groeit.

Dealers moeten er alles aan doen om hun voorraad op peil te houden

Bron: INDICATA Market Watch

De trend in Nederland is dat het aandeel milieuvriendelijke brandstofsoorten groeit ten opzichte van diesel. Men is een van de meest uitgesprokenst in heel Europa. Terwijl kleine auto's stand houden, zien we een sterke toename van SUV's en sportwagens ten koste van executive en luxe auto's.

Bron: INDICATA Market Watch

De prijzen waren tot begin maart relatief stabiel, maar zoals in veel landen, is er nu een duidelijke geleidelijke prijsdaling te zien, waarbij diesel de meeste pijn voelt.

Bron: INDICATA Market Watch

Download hier het gehele Market Watch ed. 5 rapport waarin de ontwikkelingen en trends op de occasionmarkt in 13 Europese landen worden besproken.

INDICATA introduceerde Market Watch in april 2020, een informatiebron in twee varianten voor remarketing professionals, dat inzicht kan bieden bij het nemen van beslissingen met betrekking tot hun occasionbeleid.  Dealers, OEM's en leasemaatschappijen kunnen zich aanmelden voor het gratis regelmatig verschijnende Market Watch pdf-bestand of de web-based rapportagetool via: www.indicata.nl/corona of zich aanmelden voor de online rapportagetool via indicata.nl.

Contact met INDICATA

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: