Occasionmarkt Q1: import naar recordniveau

De import van occasions breekt al jaren ieder kwartaal een record, blijkt uit de cijfers van VWE. Ook in het eerste kwartaal van 2017 zette de stijging door. Mooie occasions zijn in Nederland nauwelijks te krijgen. 

Afgelopen kwartaal werden 49.190 gebruikte auto’s geïmporteerd, een groei van 30 procent ten opzichte van eerste kwartaal 2016. Alle tussenliggende kwartalen gaven groei te zien, en dat gaat al zo sinds 2011, met een paar kleine fluctuaties. Thijs de Baaij van Autobedrijf De Baaij in Nijmegen snapt waarom de import blijft stijgen. “De mooie occasions van een jaar oud zijn hier in Nederland nauwelijks te krijgen, terwijl er veel vraag naar is. Particulieren die nieuw kopen rijden langer met hun auto en als dealers eens iets inruilen houden ze zo’n auto vast. Die jonge auto’s komen allemaal uit het buitenland.”

Export daalt licht
Ondertussen blijven de exportcijfers met 59.072 gebruikte auto’s vrijwel gelijk, met een licht dalende trend. Ten opzichte van eerste kwartaal 2016 is het aantal 4,7 procent gedaald, volgens VWE. “We zien dat er vooral auto’s worden geïmporteerd van jonger dan vijf jaar, terwijl de export vooral oudere auto’s betreft en zware diesels die uit de lease komen. Die zijn in andere landen populairder dan bij ons en dan volgt export”, verklaart Marc van der Elst van VWE. 

Lees hier verder.

BRON: Automotive-online

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: