Occasionexport 1,7 procent gestegen

In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de export van occasions met 1,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Ook de import nam toe (+18,3%). Dat blijkt uit cijfers van VWE. Ruim 60 duizend auto's verlieten ons land tussen mei en juni. De Volkswagens Golf en Passat blijven de meest geëxporteerde modellen, maar er werden er wel minder van geëxporteerd dan vorig jaar. In de top 5 staan verder de Opel Astra, BMW 3-serie en Audi A3. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Polen, Roemenië en Duitsland.

Over het halfjaar gerekend steeg de export met 0,1 procent; dit komt door een daling van de export in het eerste kwartaal.

Import
De import steeg over het eerste halfjaar met een kleine 19 procent. In de top vijf van importauto's staan de Volkswagens Golf en Polo op plaats een en twee, gevolgd door de Toyota Yaris, de Opel Corsa en de Mercedes C-klasse.

Hoewel er veel meer Opels Corsa zijn geïmporteerd in het tweede kwartaal, was de stijging bij de Toyota Yaris nog sterker, waardoor deze naar de derde plaats van meeste geïmporteerde modellen steeg.

De totale occasionverkoop steeg over het eerste halfjaar met 5,6 procent

Meer Informatie over VWE vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: