Nieuwe Autotelex App voor professional en consument

Steeds meer taxaties via app

Arnhem, 27 mei 2014 - Het aantal taxaties dat autobedrijven middels een app uitvoeren, groeit sterk. De eerste professionele app van Autotelex werd in twee jaar tijd meer dan 25.000 keer gedownload. Alleen al in 2013 zijn er bijna een kwart miljoen taxaties mee uitgevoerd. Nu lanceert Autotelex een volledig vernieuwde App, voor professional én consument.

In totaal worden in AutotelexPRO jaarlijks ruim 2,5 miljoen taxaties van gebruikte auto's uitgevoerd. Daarvan werden in 2013 bijna 250.000 taxaties via de app gedaan. In de eerste vier maanden van 2014 zijn al 170.000 taxaties in de Autotelex App uitgevoerd.

Het aantal taxaties dat via de app wordt uitgevoerd, zal nog sterker stijgen doordat de nieuwe Autotelex App aanzienlijk is uitgebreid. "De app is een aanvulling op de desktoptoepassing van AutotelexPRO. Het is nu mogelijk om met de tablet of smartphone in de hand om de auto heen te lopen en onmiddellijk alle details vast te leggen", zegt Maarten Aartse Tuijn van Autotelex. "Dat werkt niet alleen makkelijker, maar het verlaagt ook de drempel om een taxatiesysteem te gebruiken. Daarbij verkleint dit de kans op fouten bij het invoeren van gegevens." De app maakt het bovendien makkelijk voor inkopers om een taxatie uit te voeren buiten het eigen bedrijf.

Voertuigopname
De nieuwe Autotelex App is voorzien van alle benodigde modules voor een complete waardebepaling. In het voertuigopnameformulier kan alle informatie gedetailleerd worden vastgelegd. Daarin kan onder meer schade worden opgenomen inclusief schadefoto's en overige voertuigfoto's. Juist bij het opnemen van de auto bewijst de app zijn waarde, omdat dit naast de auto kan gebeuren waardoor de kans op fouten veel kleiner is.

Doordat de app is gesynchroniseerd met AutotelexPRO is alle informatie ook meteen toegankelijk via de desktop computer. De Autotelex App is te downloaden in de AppStore en in Google Play.

Voor meer informatie over Autotelex gaat u naar deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: