Muntstad kiest voor AutoBLOX om occasiondoelstellingen te realiseren

Dealerholding Muntstad kiest voor de remarketingsoftware AutoBLOX van FleetSelect om haar occasiondoelen te realiseren. Algemeen directeur Rob Buys: “Onze doelstellingen zijn onder andere: meer efficiency in de processen, inzicht in álle gebruikte autostromen en een verhoogd rendement.” Muntstad verkoopt de merken Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens en heeft in totaal 11 vestigingen verdeeld over de plaatsen Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Maarssen.

Door het gebruik van AutoBLOX verwacht Muntstad meer controle te krijgen over de bestemming van ingeruilde auto’s. Tevens verwacht het bedrijf een verhoogd rendement door voor iedere individuele auto het juiste afzetkanaal te kiezen. “Door een nauwe samenwerking tussen FleetSelect en Muntstad, hebben we een op maat gemaakt platform weten te creëren.” aldus Victor Veer, Business Development Manager bij FleetSelect.

Om de invoer van het nieuwe beleid stapsgewijs te laten verlopen worden er vooralsnog verschillende verkoopvarianten toegepast: gesloten online biedlijsten, directe verkoop en verkoop middels een open veiling. Alle werkprocessen worden in geautomatiseerde “workflows” vastgelegd. Hierdoor wordt de in- en uitstroom van voertuigen 100% inzichtelijk en controleerbaar.  “Ook de factor tijdswinst moeten we zeker niet vergeten. Zo kunnen we nog meer aandacht aan inkoop geven.” aldus Wim Roseboom, manager Used Cars bij Muntstad.

Muntstad Lease zal gebruik gaan maken van de inspectiediensten van FleetSelect voor de inname van de leaseauto’s en de afrekening daarvan. Voor het realiseren van de hoogst mogelijke opbrengst zullen de veilingen van FleetSelect worden benut.

Over Muntstad
Muntstad is dé officiële merkdealer en servicepartner van Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens in Utrecht en omstreken. Met twee schadeherstelbedrijven, een leasemaatschappij en een verhuurtak is Muntstad in staat om de complete mobiliteitsbehoefte in te vullen voor zowel de particuliere als zakelijke klant.

Over FleetSelect Online Autoveilingen
FleetSelect heeft vijftien jaar ervaring in het online veilen van personenauto’s en bedrijfswagens en is daardoor uitgegroeid tot het grootste online autoveilingplatform van Nederland. Per jaar worden bij FleetSelect ruim 15.000 voertuigen verhandeld, dit aantal zal in de komende jaren verder toenemen. Met de online remarketingsoftware AutoBLOX faciliteert FleetSelect per jaar de remarketing van tienduizenden gebruikte auto’s. Voor een groot aantal dealergroepen en importeurs, waaronder Peugeot, Citroen, BMW, Mercedes-Benz, FGA en de Volkswagen Group, organiseert FleetSelect besloten veilingen. FleetSelect is onderdeel van de BCA Groep.

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Wim Roseboom, Victor Veer (FleetSelect), Rob Buys en Gerhard Prent (FleetSelect).

Meer informatie over FleetSelect vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: