Lagere statijden! Meesterschap of marktsituatie?

Almere, 3 maart 2014 – Vooruitlopend op het aankomende Remarketing Event in Almere, constateert Jeroen van den Broek van CRM Automotive Retail, spreker op het event, een interessante verschuiving in de tweedehands automarkt.

"Bij de merkdealers is de statijd van de voorraad teruggelopen van maar liefst 123 naar 96 dagen in 2013, en van de auto’s die zijn verkocht is de statijd van 71 naar 66 dagen teruggelopen", aldus Van den Broek.

Volgens Rob Henneveld, eigenaar van adviesbureau Global Automotive Consultancy, toont de trend aan dat we met het merkenkanaal op de goede weg zijn in het streven naar kortere statijden. "De investeringen in coaching en workshops die de afgelopen jaren zijn gepleegd, werpen hun vruchten af, dat is een goede zaak. De marges op de snel verkochte auto's worden nu minder geabsorbeerd door de verliezen op winkeldochters, dat is gunstig voor het rendement." Toch zijn we er nog niet, vindt Henneveld. "Nog gerichter bijkopen is de enige oplossing om de omzet en het aanbod op peil te houden en dat vergt een dagelijkse inspanning."

Van den Broek wijst op het belang van de processen rond de gebruikte auto: "De juiste auto op de juiste plaats, samen met een goede invulling van de gebruikte autoprocessen is de weg naar een duurzaam rendement. Bijkopen van deze juiste auto afgestemd op de lokale markt is hierbij een must voor een kans op dat duurzame rendement."

Meer over de dalende statijden bij dealerbedrijven, en nog veel meer relevante cijfers, worden bekend gemaakt tijdens het aankomende Remarketing Event in Almere.

Over het Remarketing Event
De 4e editie van het Remarketing Event is een gezamenlijk initiatief van EXPOMotion en stakeholders uit de remarketing-branche.
Dit jaar vindt het Event plaats op 25 maart in Hotel Van der Valk Almere en duurt van 11:45 uur tot 19:00 uur.
Het congres is gericht op dealerholdings, professionele retailbedrijven, leasemaatschappijen, importeurs, fleetowners en andere bedrijven die professioneel te maken hebben met de handel in gebruikte auto’s.

Bezoekers kunnen zich hier nog aanmelden.
 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: