Jasper Verweij nieuwe directeur DAT Nederland

DAT Nederland luidt nieuwe fase in

Heerhugowaard, 29 juli 2015. Met ingang van 1 augustus 2015 wordt Jasper Verweij benoemd tot Directeur DAT Nederland. Hij neemt het stokje over van Joop van de Meulenreek. Verweij moet DAT Nederland verder begeleiden in de volgende fase: het verder vermarkten en uitbreiden van het SilverDAT productportfolio. “Ik kijk er naar uit om aan deze nieuwe rol invulling te geven en onze ambities in de schademarkt verder waar te maken”, aldus Verweij.

Start DAT Nederland
In 2013 kondigden DAT Group (Deutsche Automobil Treuhand) en VWE aan de Nederlandse markt te bedienen met het hoogwaardige normcalculatiesysteem van DAT. DAT Nederland werd opgericht om een aantal cruciale, typisch Nederlandse aanpassingen te verwerken in het oorspronkelijk Duitse normcalculatiesysteem. Deze aanpassingen waren zowel functioneel als politiek van aard.

Zo zijn er met bijna alle Nederlandse personenauto importeurs dataconvenanten gesloten. Daarnaast is er veelvuldig overleg gevoerd met belangrijke branchepartijen zoals het Verbond van Verzekeraars, het NIVRE, BOVAG, RAI en FOCWA ter ondersteuning van het harmonie-model zoals deze al jaren geldt in deze branche. “Met mijn contacten en ervaring in de (auto)schademarkt heb ik DAT Nederland kunnen laten opbloeien tot wat het nu is. Ik geef het stokje graag over aan de ervaren Jasper”, aldus Van de Meulenreek.

Met Van de Meulenreek aan het roer is deze introductiefase zeker succesvol te noemen. Er is een solide basis gelegd voor de verdere uitrol van het product in de Nederlandse markt. Zo maken inmiddels al 250 klanten veelvuldig gebruik van het moderne, laagdrempelige en bovenal aantrekkelijk geprijsde systeem. Dit brengt DAT Nederland in een nieuwe fase en daarbij hoort een andere aansturing.

Aanstelling Verweij
Dat Verweij deze functie gaat vervullen is een logische stap. Hij was vanaf het begin betrokken bij de toetreding tot de schademarkt als business developer van DAT bij VWE. En heeft hij al jarenlange ervaring bij VWE in verschillende managementfuncties. Met de aanstelling van Verweij worden de functionaliteiten en de verkoopactiviteiten van de SilverDAT producten aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van VWE in Heerhugowaard. Verweij: “Door de tomeloze inzet van Joop in de afgelopen jaren ligt een uitstekende basis voor DAT Nederland om de volgende stap te zetten. Ik ben hem daar erg dankbaar voor. De schadeherstelmarkt heeft het momenteel lastig. Wij zijn er van overtuigd dat met de slimme datatoepassingen van DAT en VWE wij deze markt kunnen ontzorgen”.

Over DAT Nederland
DAT Nederland is een joint venture van VWE en DAT en is per 1 februari 2013 opgericht om de internationale DAT-producten en diensten correct te vertalen naar de specifieke Nederlandse marktomstandigheden. De verkoop van DAT-producten en diensten in Nederland is belegd bij de verkooporganisatie van VWE.

Over VWE
VWE voertuiginformatie en -documentatie is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche. VWE is RDW-provider en levert online producten en -diensten voor alle partijen binnen de automotivesector, variërend van autobedrijven tot importeurs en lease- en verzekeringsmaatschappijen. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketingdienstverlening.

Meer informatie over VWE vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: