Internationale koper: Laat de btw geen betaling tegen uw wil zijn

De exportmarkt is als gevolg van steeds veranderende wet- en regelgeving continu in beweging. Om u blijvend te informeren over de actuele ontwikkelingen, heeft VDS met 'Kennis & Opinie' een nieuwe rubriek toegevoegd aan hun eigen blog-sectie. Binnen deze rubriek zal de dienstverlener met enige regelmaat publicaties toevoegen van specialisten in de branche.

Dit keer heeft VDS een nuttige bijdrage ontvangen van mr. Jan Rolleman, Fiscalist bij adviesbureau- en trainingsbureau AMD automotive fiscalisten B.V. In deze bijdrage legt hij uit hoe om te gaan met de btw-heffing bij internationale verkopen.

Strenge voorwaarden btw-nultarief
"De btw-heffing bij internationale verkopen lijkt zo eenvoudig door het 0%-tarief. De werkelijkheid is echter een stuk weerbarstiger. Het btw-tarief van 0% is namelijk aan strenge voorwaarden gekoppeld en naheffingen bij het niet naleven daarvan worden opgelegd aan de verkopende partij. In deze bijdrage een korte, niet uitputtende, verkenning van de mogelijkheden om hier als verkoper mee om te gaan."

Lees hier het volledige artikel

Jan Rolleman zal op de Fleet Lounge van 19 januari 2017 een presentatie geven over actuele ontwikkelingen met betrekking tot regelgeving van de BTW en BPM bij Import en Export.

Meer informatie over VDS Automotive Group vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: