GARANTIES GAAN OP DE SCHOP

Combinatie van technologie en dienstverlening vervangt de garantieverzekering.

Na jaren van ontwikkeling lanceert garantieverzekeraar Autotrust ‘OpenWarranty’: een idee dat de markt van garanties zal veranderen. De kostenbesparingen van het systeem zijn groot, dit komt omdat de garantieverzekeraar geen grote marges meer hoeft op te nemen om het risico af te dekken. Bovendien vervalt veelal de assurantiebelasting.

OpenWarranty is gebaseerd op ‘zelflerende’ technologie: de garantiekosten per auto worden automatisch voorspeld en bijgestuurd. Hierdoor komt de weegschaal tussen premie en claims automatisch in balans.

Omdat OpenWarranty alleen bij grotere aantallen functioneert, richt Autotrust haar pijlen nu ook op dealerholdings en garageformules. VAKGARAGE is de eerste klant die gebruik zal maken van OpenWarranty.

Goedkoper dan verzekeren

Autotrust heeft bij de ontwikkeling van OpenWarranty gekozen voor een risicomanagementsysteem in plaats van een verzekering. Dit levert financiële voordelen op: verzekeringsrisicopremie en assurantiebelasting vervallen. Dit zorgt voor een besparing van 10-20% ten opzichte van een garantieverzekering. “Wij zetten hiermee ons eigen bedrijfsmodel op z’n kop” zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust.

De ‘black-box’ van verzekeringspremie verdwijnt, in plaats daarvan komen slimme technologie en volledige transparantie.

Een verzekeraar schat één keer per jaar het risico in en baseert daarop zijn tarief en dienstverlening. Met OpenWarranty wordt de portefeuille niet één keer per jaar geëvalueerd, het is een continu proces. De dealer heeft hierdoor volledig inzicht in hoe de garantiekosten zich ontwikkelen, terwijl het systeem de toekomstige kosten voorspelt. In plaats van tegengestelde belangen krijgen dealers en garantieverzekeraar een gezamenlijk belang.

 Gerben van Dam

Autotrust is marktleider in Nederland op het gebied van (verzekerde) occasiongaranties. “Verzekeren blijft de beste optie voor garagisten die tot 200 occasions per jaar met garantie verkopen” zegt Van Dam. Die markt blijven we natuurlijk met heel veel toewijding bedienen met de beste verzekerde garanties.

Meer informatie over Autotrust vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: