Efficiencyslag voor Ford Tigchelaar met op maat gemaakt veilingplatform

Ford Tigchelaar werkt met een volledig op maat gemaakt veilingplatform om de verkoop van inruilauto’s verder te optimaliseren. De dealerholding was al langere tijd op zoek naar een manier om zowel de inruil, de verkoop en de afhandeling van voertuigen volledig te automatiseren. In FleetSelect en BCA zijn deze partijen gevonden.

FleetSelect heeft een koppeling tot stand gebracht tussen de systemen van AutotelexPRO, BCA Prijsmeester en het AutoBLOX-systeem van FleetSelect. Het voordeel van deze koppeling is dat binnen enkele minuten de marktprijs van een voertuig ingeschat kan worden. Zo kan er direct een inruilwaarde naar de klant worden gecommuniceerd. Na inruil komt het voertuig terecht in één van de online veilingen van FleetSelect of BCA. FleetSelect verzorgt voor Tigchelaar de financiële afwikkeling en het kentekenbeheer.

“Door het remarketing- en taxatieproces volledig te automatiseren en optimaal gebruik te maken van de moderne technologieën hebben wij een grote efficiencyslag weten te maken.” aldus Marthy Leijs, Sales Manager van Ford Tigchelaar. “Het is voor Ford Tigchelaar nu mogelijk om een maximaal rendement te realiseren door gebruik te maken van de grote kopersgroepen en de expertise van zowel FleetSelect als BCA. Tevens merken we dat de betrokkenheid en kennis van de commercieel medewerkers van Ford Tigchelaar toeneemt.”

Over Ford Tigchelaar
Ford Tigchelaar is onderdeel van de Tigchelaar Groep. De Tigchelaar Groep is gevestigd in Etten-Leur, Breda, Oosterhout, Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk, vanuit waar zij de dealerschappen van Ford, SEAT en ŠKODA voeren. Daarnaast beschikt de groep over een autoverhuurbedrijf en een merkonafhankelijke leasemaatschappij.

Meer informatie over FleetSelect vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: