CitNOW White Paper: Videocommunicatie vergroot winst autobedrijf

  • Verkoop auto’s en onderdelen stijgt door videocommunicatie
  • Marketing en sales sturen op basis van digitale data
  • Lead wordt steeds vaker omgezet in verkoop

Nadat autobedrijven met videocommunicatietechnologie van CitNOW aan de slag zijn gegaan, verkopen ze tot 30 procent meer auto’s en 25 procent meer onderdelen. Video personaliseert de communicatie, creëert transparantie en vergroot het vertrouwen en de loyaliteit van de klant.
 
Het geavanceerde CitNOW analyse dashboard, meet het videobereik en de interesse van de ontvanger; de dealer ontvangt een notificatie wanneer de video door de klant wordt bekeken. Met deze informatie kan het autobedrijf zijn marketing en sales exact sturen en afstemmen op de behoefte van zijn klant. Hierdoor worden aanvragen steeds vaker omgezet in concrete verkoop.

“Hoe video de automotive industrie voorgoed zal veranderen” is de conclusie én titel van het CitNOW White Paper. Het White Paper bewijst dat video significant bijdraagt aan strategieën om de consument te winnen, tevreden te houden én te binden.

Download hier het CitNOW White Paper

 

Marketing en sales sturen met digitale data
Het bereik en de effecten van marketing- en reclamecampagnes zijn niet tot in detail meetbaar, video kun je daarentegen exact analyseren en maakt duidelijk welke acties de ontvanger heeft uitgevoerd. Video is een krachtige marketing- en sales tool om campagnes mee te maken, te meten, op te volgen en in de toekomst te sturen op persoonlijke voorkeuren en gedrag van de klant.

 

Importeurs, dealers en autobedrijven kunnen op een unieke manier een persoonlijke video maken bij de introductie van een nieuw model en deze onder de aandacht brengen bij een deel van de klantendatabase. Een koude aanvraag verandert na een persoonlijke video in een warme lead, je brengt als het ware de showroom/werkplaats naar de klant. Ook in de werkplaats kun je met video vertrouwen en loyaliteit bij de klant kweken door te laten zien wat er precies met de auto aan de hand is en wantrouwen wegnemen. Video vergroot het rendement in de werkplaats omdat er meer werk en onderdelen per uur verkocht worden. Klanten blijven loyaler aan de merkdealer en gaan minder snel naar de fastfitter. De werkplaats vormt een belangrijke factor in het totaal rendement.
 
Consument verlangt naar persoonlijke benadering

Mondiale toonaangevende bedrijven die een personalisering-strategie handhaven, realiseren een gemiddelde omzetstijging van 19 procent. Volgens 94 procent van alle marketingprofessionals is personalisering van cruciaal belang voor het huidige en toekomstige succes van het bedrijf waar ze werken.
 
Technologische versnelling en wereldwijde financiële gebeurtenissen maken ons sociale leven drukker. Samen met onze toenemende drang tot consumeren, verlangen we steeds meer naar een persoonlijke benadering van onze leveranciers. Echter wel op onze eigen voorwaarden, wanneer het ons het beste uitkomt en op zo’n manier dat de benadering precies past bij onze persoonlijke besluitvorming.
 
Ook autobranche profiteert van videocommunicatie

 Het allerbeste persoonlijke contact is en blijft één op één communicatie onder vier ogen. Maar omdat we het steeds drukker hebben, houden we minder tijd over voor deze authentieke manier van communiceren. Dankzij de technologische ontwikkelingen kunnen we ons tijdgebrek exact naar onze persoonlijke behoefte compenseren door te communiceren via video. Video is snel gemaakt en eenvoudig te delen. De klant oriënteert daarnaast op internet en komt nog maar 1x naar de showroom.

 

Ook de autobranche profiteert van deze digitale communicatiemogelijkheid. Dit bewijst het Verenigd Koninkrijk, waar videotechnologie-producent CitNOW sinds 2008 videocommunicatietechnologie levert aan 90 procent van de top 100 dealerholdings. Anno 2016 is CitNOW een gevestigde partij die videocommunicatietechnologie aan autobedrijven in 42 landen levert, bij 32 OEM’s en bijna 6.000 klanten.
 
Personalisering vergroot winst in autobedrijf

Videocommunicatie is toepasbaar in alle automotive bedrijven en afdelingen waar met klanten gecommuniceerd wordt. Door consumenten persoonlijke aandacht te geven, stijgt zijn of haar betrokkenheid en tevredenheid. Het contact met uw klant wordt beter en de manier waarop u contact met uw klant heeft sluit aan op zijn of haar dagelijks leven. Een personalisering-strategie draait echter niet uitsluitend om videocommunicatie, maar om het hele veranderproces van een organisatie.
 
CitNOW begeleidt dit volledige proces, op uw voorwaarden, wanneer het u het beste uitkomt. Wij geven u de tools die u nodig heeft om de communicatie met uw klant te verbeteren, te bouwen aan vertrouwen en transparantie, processen te stroomlijnen en uw conversie te verhogen. Lees er alles over in het CitNOW White Paper.

Download White Paper en afbeeldingen (ZIP - 9 MB)

Meer informatie over CitNOW vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: