CarFY.nl is de vijfde occasion verkoopsite in Nederland

Met CarFY.nl is Nederland sinds vandaag weer een nieuwe occasion verkoopsite rijker. Merkdealer DAGO Autogroep met vestigingen in Oost Gelderland wil met de verkoopsite zijn klantenkring landelijk uitbreiden.

Op CarFY.nl (spreek uit: karfie) kunnen consumenten gebruikte auto’s selecteren, bestellen en betalen. Het is zelfs mogelijk om auto’s online in te ruilen en de inruilsom meteen te verrekenen met de aanschafprijs van de auto. Betalen doet de consument via Rabo Safe2Pay. “We willen ons met deze website vooral onderscheiden door het bieden van zekerheid, transparantie en een eerlijke prijs”, zegt occasionmanager Paul Fijn van DAGO Autogroep. Op de website staan auto’s tot circa zes jaar oud en alleen auto’s met onderhoudshistorie worden op deze manier aangeboden. De gekochte auto wordt bij de klant voor de deur afgeleverd. Vervolgens geldt een proefperiode van twee weken waarin de klant de auto kan terugbrengen.

Landelijk uitbreiden

DAGO Autogroep is dealer van Audi, Volkswagen, Seat en Skoda in Oost Gelderland en heeft vestigingen in Doetinchem, Aalten en Ulft. De nieuwe verkoopsite moet het bedrijf helpen om verder te groeien. “In onze regio in Gelderland hebben we een goede marktpositie. Als we daar nog verder willen groeien, moeten we het op prijs gaan winnen. Dat wordt lastig voor een dealerbedrijf”, zegt Fijn. “We moeten dus groeien door klanten buiten onze regio te bereiken. En die willen we bereiken door het bieden van kwaliteit en zekerheid.” Met het oog daarop heeft DAGO twee jaar geleden de afhandeling van alle inkomende gebruikte auto’s gecentraliseerd. “Alle occasions worden centraal klaargemaakt, zo weten we zeker dat ze allemaal aan onze normen voldoen.”

Op dit moment staan er op CarFY nog auto’s uit de reguliere occasionvoorraad van DAGO, auto’s dus die je ook in de showroom van DAGO kunt kopen. “Maar op termijn willen we voor CarFY een aparte voorraad auto’s hebben”, aldus Paul Fijn. “Die auto’s worden dan exclusief op de website aangeboden.”

Acht maanden

De ontwikkeling van de website, met zijn vele functionaliteiten, heeft volgens Fijn een maand of acht geduurd. “We hebben ook veel marktonderzoek gedaan en we zijn ook bij Bynco op de koffie geweest. Want dat is echt een voorloper in deze markt.” Daarnaast is er natuurlijk onderzoek geweest naar klantengedrag. Want de klant moet wel bereid zijn om via een website een auto aan te schaffen. “We hebben verschillende sessies gehad met Rabo Bank en GoCredible hierover, dat heeft ons geholpen om duidelijk te maken wat consumenten verwachten van een website als CarFY en aan welke voorwaarden we moeten voldoen.”

CarFY is de vijfde verkoopsite voor occasions in ons land. Eerder verschenen al Auto.nl (Louwman), Bynco (Autobinck) en Carnext en ook occasiongigant Vaartland biedt de mogelijkheid om auto’s online te kopen. (FvL)

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: