CARFAX voegt onderhouds- en reparatiehistorie toe, koppelt met Autotelex.

Het achterhalen van de onderhouds- en reparatiehistorie van een gebruikte auto is een belangrijke stap bij de inruil of inkoopproces van een auto. Zowel de consument als het autobedrijf heeft hier belang bij. Een heldere onderhouds- en reparatiehistorie heeft in de praktijk een positief effect op de voertuigwaarde.

Door een versplinterd landschap van werkplaatstypen (merkdealer, universeel, keten/concept, fitter) is het lastig dit tot in detail te achterhalen. Bovendien beschermen autofabrikanten haar dealerkanaal door enkel eigen (digitale) oplossingen aan te bieden. 

CARFAX heeft diverse drempels overwonnen en Nederlandse werkplaatsen verbonden aan haar voertuighistorierapport. De dekking van het aantal voertuigen waarbij één of meer meldingen wordt weergegeven is significant te noemen en ook hier geldt dat CARFAX alleen bewezen betrouwbare bronnen toevoegt aan haar portfolio.

Via AutotelexPRO hebben merkdealers, universele en groothandelaren toegang tot deze informatie. ‘’De uitgebreide onderhouds- en reparatiehistorie helpt het autobedrijf bij haar inruil- en inkoopproces. Een voertuig met dit rapport resulteert in een nog transparantere transactie’’, aldus Jaap Wijnman, commercieel manager Autotelex. 

‘’Autobedrijven zijn meer dan nooit op zoek naar binnen- en buitenlandse informatie zoals onderhoudshistorie, vorige eigenaren, kilometerstanden en de afkomst van het voertuig, voordat tot een koop wordt overgegaan’’ Aldus Rick Zielman, manager CARFAX Benelux. ‘’Het proactief beschikbaar stellen van deze informatie in AutotelexPRO is een logische stap voor CARFAX’’. 

Data types gerelateerd aan de onderhouds- en reparatiehistorie zijn: 
Onderhoud uitgevoerd volgens fabrieksschema 

  • Remblokken vervangen 
  • Remvloeistof vervangen 
  • Distributieriem vervangen 
  • Accu vervangen 
  • Band(en) vervangen 
  • Ruitenwissers vervangen 

Naast deze digitale onderhoudshistorie biedt het CARFAX- rapport informatie over vorige eigenaren, APK details, kilometerstanden en indien beschikbaar de internationale historie.

‘’We hebben meerdere slimme integraties gebouwd, zo krijg je ook bij het aanmaken van een BPM-aangifte direct een risicomelding als blijkt dat er belangrijke buitenlandse informatie voor het voertuig is. Op deze manier kan een Nederlands autobedrijf veiliger importeren’’, aldus Wijnman.

Meer informatie over CARFAX kijk hier.


 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: