Bolsenbroek start klachtenprocedure tegen belastinginspecteur over BPM

Heumen, 25 februari 2014 - Vandaag start Frank Bolsenbroek, directeur van taxatiebureau Bolsenbroek & Partners, een klachtenprocedure tegen inspecteur mr. W. Westendorp van de Belastingdienst Noord. Reden voor de klacht is een serie insinuaties en beschuldigingen die Westendorp en zijn collega's hebben geuit aan het adres van Bolsenbroek & Partners en Frank Bolsenbroek in persoon.

Op vrijdag 21 februari heeft de Belastingdienst een serie bezoeken afgelegd bij autohandelaren in het hele land. In alle gevallen ging het om ondernemers die recent gebruikte auto's hadden geimporteeerd en bij de BPM-aangifte gebruik hadden gemaakt van een taxatierapport. "Die bezoeken werden door de handelaren ervaren als zeer intimiderend", vertelt Frank Bolsenbroek. "De ondernemers werd verweten dat ze oneigenlijk gebruik zouden maken van taxatierapporten.  Daarbij werd over taxatiebureau Bolsenbroek & Partners en over mijzelf gezegd dat ik geen verstand van zaken heb, dat wij en dat ik en mijn bedrijf onze langste tijd hebben gehad. Letterlijk heeft Westendorp onder meer gezegd dat ik ' niet van deze wereld ben' en 'in een andere realiteit leef'.  Auto's die door ons bureau zijn getaxeerd, werden door hem steevast bestempeld als 'krentenbollen'. 

Volgens Bolsenbroek worden de denigrerende opmerkingen aan zijn adres vooral gemaakt om zijn klanten te intimideren. "Steeds meer autobedrijven maken bij de BPM-aangifte bij import van een occasion gebruik van een taxatierapport. De Belastingdienst ziet mede daardoor de inkomsten uit BPM dalen en kan dat blijkbaar niet hebben. Daarom probeert de Belastingdienst het gebruik van taxatierapporten te ontmoedigen. En een van de manieren om dat te doen is om mij zwart te maken." 

Lees hier de position paper (pdf)

Voor meer informatie over Bolsenbroek & Partners gaat u naar deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: