Bolsenbroek & Partners groeit door toename occasionimport

Heumen, woensdag 31 maart 2014 - Om gelijke tred te houden met de sterk groeiende import van gebruikte auto's opent Bolsenbroek & Partners (BBP) een tweede vestiging in Reeuwijk (ZH). Ook wordt het team uitgebreid met drie nieuwe taxateurs. BBP bestaat inmiddels tien jaar en heeft een belangrijk marktaandeel opgebouwd.

De import van gebruikte auto's is de afgelopen paar jaar sterk gestegen. In 2013 was de import van occasions voor het eerst in jaren zelfs hoger dan de export. "Er is een discrepantie tussen de auto's die nieuw worden gekocht, meestal door zakelijke rijders, en de auto's die door occasionkopers worden gevraagd", zegt directeur Frank Bolsenbroek van BBP. "De afgelopen jaren is de nieuwverkoop sterk gedaald. De meeste nieuwe auto's worden ingezet door leasemaatschappijen. Zij kiezen vaak voor auto's waar een of ander belastingvoordeel op zit. Maar als die auto's aan het eind van hun contract op de occasionmarkt komen, blijkt dat de consument ze niet wil hebben." Om aan de vraag van de occasionkopers te voldoen, halen steeds meer autobedrijven hun occasions uit de ons omringende landen.

BBP, gevestigd in Heumen bij Nijmegen, is met name actief op het gebied van taxatie van importauto's ten behoeve van de BPM-bepaling. Zusteronderneming Euro Auto Logic biedt daarbij juridische ondersteuning en verzorgt de logistieke afwikkeling rond importauto's, zoals het op kenteken zetten.

Tegenbewijs
Voor de BPM-aangifte bij de Belastingdienst wordt gebruik gemaakt van de tegenbewijsregeling. "De BPM wordt bepaald aan de hand van de waarde van de auto. De Belastingdienst gebruikt hiervoor een afschrijvingstabel, maar het is vaak aanmerkelijk voordeliger om een taxatie van de handelswaarde te gebruiken", legt Bolsenbroek uit. "Bolsenbroek & Partners is beëdigd- en registertaxateur en kan die taxatie dus uitvoeren. We doen dat in één van de twee BBP-vestigingen of op locatie bij de klant."

Taxatie gaat aan de hand van een uitgebreide fysieke inspectie van de auto, waarbij de waardeverminderende details in beeld worden gebracht en met motivatie op schrift worden gezet. De voortdurend wijzigende regelgeving vereist dat de taxateurs van BBP continu gefocust zijn op de vele en uitgebreide mogelijkheden. "Als parallelimporteur ben je uiteraard gebaat bij de best verdedigbare en laagst mogelijke BPM aangifte", aldus Bolsenbroek. Door de juridische ondersteuning in eigen huis, zit dat bij BBP meer dan goed, zo blijkt uit het trackrecord. In 2013 zijn alleen al tot en met het derde kwartaal bijna 94.000 auto's via parallelimport ons land binnen-gekomen. Het aandeel taxatierapporten groeide daarin met 60% ten opzichte van 2012. Als grootste taxatiebureau van Nederland heeft Bolsenbroek & Parners hier een belangrijk marktaandeel in.

West Nederland
BBP voert de taxaties uit op locatie bij de klant of in het eigen bedrijf. Met de nieuwe vestiging aan de Einsteinstraat 33-1 in Reeuwijk kan BBP klanten in West Nederland uitstekend bedienen. Het motto hier is 'klaar terwijl u wacht' en de complete afhandeling van de auto kan direct worden verzorgd. Het RDW Keuringsstation in Waddinxveen is op een steenworp afstand van Reeuwijk zodat de klant het volledige traject in één keer kan doorlopen.

Om de nieuwe vestiging te bemannen worden op dit moment drie nieuwe taxateurs gezocht. Daarmee komt het totaal aantal taxateurs in dienst van Bolsenbroek en Partners op achttien.

Voor meer informatie over Bolsenbroek & Partners gaat u naar deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: