BCA Autoveiling neemt FleetSelect over

Barneveld 3 janauri 2014. Met 32.000 auto’s grootste remarketeer van Nederland

BCA Autoveiling heeft op 31 december 2013 FleetSelect Online Autoveilingen overgenomen. Het nieuwe bedrijf zal geleid gaan worden door de huidige directeur van BCA Autoveiling, Iede Aukema. Met de bundeling van krachten zet het bedrijf een belangrijke stap in het verder professionaliseren van autoveilingen in Nederland.

Door de overname van FleetSelect Online Autoveilingen is BCA Autoveiling het grootste automotive remarketingbedrijf van Nederland. Op jaarbasis worden zo’n 32.000 voertuigen verhandeld met een gezamenlijke omzet van circa 170 miljoen euro. BCA Autoveiling en FleetSelect bieden in de nieuwe samenstelling werk aan circa 100 medewerkers.

Iede Aukema, directeur van BCA Autoveiling: “Er gebeurt veel in de branche. Het geeft aan dat de belangstelling voor het veilen van auto’s groot is en steeds groter wordt. Met FleetSelect halen we een gezond bedrijf binnen met een enorme kennis  van online veilen, een zeer interessant voorraadbeheersysteem in de vorm van Autoblox en niet onbelangrijk, het is een bedrijf dat hetzelfde serviceniveau nastreeft als BCA Autoveiling.  De overname is voor ons een volgende stap om het veilen van auto’s verder te professionaliseren.”

Aukema vervolgt: “Er wordt steeds meer van bedrijven als het onze verwacht. Daar spelen wij op in onder meer met onze nieuwe pand. Het staat op een terrein van 66.000 m2 en er is een testbaan. Daar kunnen we het hele veilingtraject inclusief innameproces en afhandeling van de transactie nog beter verzorgen. En met FleetSelect krijgen we nog meer expertise op het gebied van online veilen in huis. Dat, gecombineerd met onze kennis van fysieke veilingen en ons internationale netwerk, leidt tot een solide, grote partij die klaar is voor de toekomst.”

Vast staat dat er voorlopig vanuit de nieuwe BCA-vestiging in Barneveld en de huidige FleetSelect-locatie in Zeewolde gewerkt zal worden. “De bedrijven zullen voorlopig vanuit hun eigen locatie zelfstandig blijven opereren. We gaan de komende tijd gebruiken om het nieuwe bedrijf vorm te geven. We willen niet overhaast te werk gaan, beide bedrijven functioneren nu goed en het is de bedoeling dat de dienstverlening minimaal op hetzelfde niveau blijft. Overname of niet”, aldus Aukema.

Edwin van der Hout, directeur van FleetSelect Online Autoveilingen over de verkoop van zijn bedrijf aan BCA Autoveiling: “Ik ben na 13 jaar toe aan wat anders. Het opstarten en volwassen maken van een bedrijf past goed bij me, meer dan het aansturen van zo’n grote organisatie die nu ontstaat. Daarom zal ik na een overdrachtsperiode vertrekken en zal er tegen die tijd een opvolger voor mij worden gezocht. Die opvolger komt in een interessante periode. Ik verwacht namelijk dat er een fase van consolidatie in de veilingbranche aanbreekt. Er zijn nu teveel kleine partijen, uiteindelijk blijven twee a drie grote spelers over. BCA Autoveiling zit daar zeker bij en door FleetSelect aan BCA Autoveiling te verkopen, is het voortbestaan gegarandeerd.“

Met de overname van FleetSelect door BCA Autoveiling is BCA Autoveiling het grootste remarketingbedrijf van Nederland en het enige bedrijf dat het fysiek en online veilen aanbiedt. Ook het grootschalige, internationale afzetgebied van BCA Autoveiling biedt geen enkele andere automotive remarketeer aan.  

Voor meer informatie over BCA Autoveiling gaat u naar deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: