Autotrust: garantieverzekering op gebruikte EV’s

Garantieverzekeraar Autotrust komt met een speciale product voor elektrische auto’s. De nieuwe garantieverzekering is met name gericht op de risico’s van de aandrijfaccu’s van elektrische auto’s. Naar eigen zeggen is het bedrijf de eerste die een dergelijk product aanbiedt. 

Elektrische auto’s zijn nog zo nieuw dat het voor reguliere autobedrijven vaak lastig is om de staat van een elektrische auto vast te stellen. Daarbij is het vooral het accupakket dat bij consumenten en autobedrijven tot onzekerheid leidt. Met name de reparatie en benodigde onderdelen van aandrijfaccu’s kunnen een reparatie duur maken. “De kans dat een elektrisch voertuig defect raakt is gemiddeld iets kleiner, maar de kosten voor herstel zijn juist veel hoger”, zegt Gerben van Dam, directeur van Autotrust. “Zeker de kosten van accuherstel zijn vaak schrikbarend. Hierdoor heeft het zeker zin om dit garantierisico voor gebruikte elektrische voertuigen te verzekeren”.

Kortom, het garantierisico is bij elektrische auto’s relatief hoog. Autotrust is naar eigen zeggen de eerste die nu komt met een garantieverzekering die specifiek is gericht op gebruikte elektrische auto’s. In november is het nieuwe product in de markt geïntroduceerd, de eerste zes maanden wordt de speciale verzekering via een geselecteerd aantal autobedrijven, zowel dealers als universelen, in de markt aangeboden.  

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: