Autorola rolt bewezen procesmanagementsysteem voor re-marketing van voertuigen verder uit

  • Volledig inzicht in en beheer over de cyclus van voertuigen
  • Op maat gemaakt re-marketingproduct voor wagenparkbeheerders
  • Autorola heeft Kevin Buis recent aangesteld

Nieuwegein, xx februari 2016 – Autorola heeft met Fleet Monitor een bewezen product dat voor wagenparkbeheerders de volledige cyclus van een auto inzichtelijk én gemakkelijk te managen maakt. Met het systeem is een directe integratie met online veilingen (van Autorola, maar ook externe partijen) te maken. Naast transparantie in wagenparkprocessen zorgt Autorola met Fleet Monitor bovendien voor een efficiënte re-marketingstructuur om de non-productieve tijd van een voertuig te verkorten en daarmee aanzienlijke kosten te besparen.

Met Fleet Monitor breidt Autorola het dienstenaanbod verder uit en begeleidt de onderneming bedrijven met grote wagenparken (waaronder banken, verzekeraars, dealerbedrijven en leasemaatschappijen) gedurende de volledige cyclus van een voertuig. Van het moment dat het voertuig in contract wordt genomen tot het moment waarop hij wordt verkocht. Fleet Monitor maakt daarbij alle stadia die het voertuig in die cyclus doorloopt voor de wagenparkbeheerder inzichtelijk: tijdens de voorinspectie, tijdens de looptijd en vervolgens tijdens de inname, de inspectie, en tot slot de verkoop van het voertuig.

Efficiënt en overzichtelijk wagenparkbeheer

Met de introductie van Fleet Monitor biedt Autorola wagenparkbeheerders een aantal belangrijke voordelen om grip te houden op het re-marketingproces:

  • Efficiency en inzicht in het volledige re-marketingproces
  • Volledig inzicht in alle stadia waarin voertuigen zich bevinden
  • Het beperken van foutmarges in het gehele re-marketingproces
  • Het reduceren van de non-productieve tijd van een voertuig als gevolg van lange doorlooptijden
  • Het efficiënt beschikbaar maken van mensen en middelen

Vehicle Inspection System (VIS)

Een belangrijk onderdeel binnen het totale Fleet Monitor-proces is het door Autorola ontwikkelde VIS. VIS kan op verschillende momenten in de wagenparkcyclus van een voertuig worden ingezet om kosten als gevolg van (gebruiks-)schades inzichtelijk te maken. Zo wordt het voertuig aan de hand van VIS, via een mobiel device dat werkt op iOs of Android, geïnspecteerd, waaruit vervolgens een volledig en zeer nauwkeurig inspectierapport wordt opgesteld. Ook dat proces verzorgt Autorola van begin tot eind, waarna het voertuig dankzij de slimme integratie in de Fleet Monitor te volgen is.

Verdere uitbouw Fleet Monitor & VIS in Nederland

Autorola heeft Fleet Monitor en VIS in de afgelopen jaren in diverse landen binnen en buiten Europa geïntroduceerd. De tool heeft zich inmiddels al bewezen bij grote partners als de Mazda importorganisatie in België en Luxemburg, Hertz in Australië, Kia Motors in Oostenrijk en Unicredit in Italië. Met ingang van 2016 heeft Autorola Kevin Buis aangesteld als Business Development Manager Solutions, om zowel Fleet Monitor als VIS verder uit te bouwen in Nederland.

Meer informatie over AUTOROLA vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: