Autoinspectie op de motor (1 april ;-)

De komende maand stappen drie van de twaalf inspecteurs van Autoinspectie.nl over van de auto op de motor. 

Dit heeft alles te maken met de toenemende verkeersdrukte, maar ook met de groei in aantallen inspecties bij (private)lease-rijders op locatie. “De drukte op de weg en het toenemend aantal files zorgen ervoor dat een traject wat normaal in een half uur kan worden afgelegd, nu regelmatig oploopt tot bijna een uur ”, aldus Wierd Meijering, directeur AVN Group. Naast de file druk was er nog een tijdrovend en kostenverhogend onderdeel, de inspectie midden in de stad.

Vanwege het stijgend aantal inspecties op locatie heeft Autoinspectie.nl twee jaar geleden al de AutoZelfscan geïntroduceerd. Hiermee kan de berijder zelf zijn of haar auto inspecteren. 

Toch wordt nog vaak een inspecteur ingeschakeld. Om dat proces efficiënter te laten verlopen, heeft Autoinspectie diverse alternatieven overwogen. “In eerste instantie hebben we gedacht aan strategische hubs, locaties net buiten de file zone, eventueel vast bemand. Toen kwam de ingeving van een collega die regelmatig in de file staat. De motorrijders gaan altijd tussen de file door. De ANWB heeft monteurs op de motor, Rijkswaterstaat heeft inspecteurs op de motor, maar ook de Politie- en Ambulance- diensten moeten we niet vergeten. Hierop hebben wij alle opties tegen elkaar afgewogen. Ongevallenrisico, kosten motor & weersinvloeden tegenover tijdsbesparing & efficiency”, aldus Wierd Meijering. Dit leidde tot een duidelijke uitkomst: “Inspecteren op de motor is de uitkomst om de grote groei van inspecties op de meest efficiënte wijze op te vangen.”
 

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: