Autodata introduceert vernieuwd SchadeVerleden

Nieuwe schade-informatiedienst geeft een uniek inzicht in historische autoschades
SchadeVerleden geeft gebruikers inzicht in autoschade informatie uit het verleden. Professionals die handelen in gebruikte voertuigen krijgen door deze informatie meer zekerheid bij in- en verkoopbeslissingen.

Behoefte aan betere informatievoorziening rondom auto’s
“De wereldwijde drang naar transparantie is ook van toepassing in de 
autobranche,“ zegt Erik van den Heuvel van Autodata Nederland. “Daar spelen we op in. Door maximaal gebruik te maken van databronnen creëren we nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. Feit is dat er gemiddeld 1,4 keer schade wordt geregistreerd per voertuig. Deze historische schade-informatie is cruciaal voor onze klanten.”

Goed inzicht in het verleden bepaalt voor een groot gedeelte het succes van de  toekomst
Dat een auto schade heeft gehad is geen nieuws. Wel is het van belang te weten hoe ernstig die schade was, of de schade is hersteld en misschien nog wel belangrijker of de schade is hersteld door een erkend schadehersteller. Er worden door ‘Automotive Nederland’ regelmatig gebruikte auto’s bijgekocht. Eenmaal in bezit betekent het dat je als autobedrijf ook verantwoordelijk bent voor de historie van het voertuig. Ondeugdelijk herstel betekent een potentieel verlies in plaats van gewenste marge!

Naast SchadeVerleden zijn ook andere historische bronnen zinvol. Van verschillende en aantal eigenaren tot historische signalen zoals gestolen en WOK.

Voertuigschade is onderdeel van de levenscyclus

“Als een auto schade heeft gehad, wordt dat in de regel negatief uitgelegd. Onterecht, aangezien de meeste schades cosmetisch van aard zijn en vakkundig hersteld worden. Autoschades komen nu eenmaal voor. Het is van essentieel belang om te kunnen controleren dat eventuele schades in het verleden door een professional zijn vastgesteld en volgens erkende standaarden zijn gecalculeerd.”

Gebruikers die een SchadeVerleden opvragen krijgen inzicht in: 

  • Datum schadevaststelling
  • Opbouw schadebedrag (arbeid, onderdelen, spuitkosten en overig) 
  • Kilometerstand ten tijde van schade
  • Schadeoorzaak
  • Schadepositie

Hoe werkt SchadeVerleden?
SchadeVerleden is via het kenteken te raadplegen en geeft informatie over de in Nederland geregistreerde voertuigschades. Auto’s die een leasemaatschappij als huidige eigenaar hebben worden uitgesloten van bevraging. SchadeVerleden is exclusief beschikbaar voor gebruikers van Wheelerdelta en Autoscan.

Over Autodata
Autodata is sinds 1992 een toonaangevende speler in het digitaliseren van inkoop en verkoop processen in de autobranche. Taxeren, restwaardes, voorraadbeheer, online adverteren en websites behoren tot de kernactiviteiten. Autodata producten en diensten worden door meer dan 2500 autobedrijven, dealers, ketens en leasemaatschappijen gebruikt in Nederland. Sinds 2015 is Autodata onderdeel van de Solera groep.

Meer informatie over Autodata vindt u op deze pagina.

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: