ALD Automotive lanceert ALD Flex (occasions)

ALD Automotive lanceert vandaag in 19 landen de nieuwe mobiliteitsoplossing ALD Flex. Het biedt goed onderhouden tweedehands leaseauto’s die direct beschikbaar zijn. De (operationele) leasecontracten zijn al na 1 maand opzegbaar en contractkosten gaan bij langere looptijden met terugwerkende kracht omlaag.

De leaseoplossing is bedoeld voor gebruik op korte en middellange termijn van gemiddeld 1 tot en met 24 maanden. Het startaanbod bestaat uit 3 voertuigcategorieën, variërend van stadsauto tot compacte middenklasse. Opmerkelijk : ALD Flex is in eerste instantie beschikbaar voor de zakelijke markt, maar op termijn waarschijnlijk ook voor de particuliere gebruiker.

Volgens Jeroen Kruisweg, algemeen directeur bij ALD Automotive Nederland, is meer flexibiliteit in mobiliteit belangrijk in deze onzekere coronatijden. “Iedereen wil flexibiliteit, maar een auto voor een maand of langer huren is vaak te duur. Door tweedehands auto’s aan te bieden via ALD Flex, kunnen we wel een flexibele en betaalbare oplossing bieden om veilig naar je werk te kunnen reizen.”

ALD Flex moet ook de langetermijnstrategieën ondersteunen doordat het werkgevers in staat stelt hun mobiliteitsbeleid te diversifiëren. Kruisweg: “Met een tijdelijk leasecontract via ALD Flex kunnen medewerkers bijvoorbeeld makkelijker kennis maken met elektrisch rijden. Het vereenvoudigt ook het algemene beheer van mobiliteitsmiddelen doordat alles via één enkele leverancier aangeboden wordt. En het past binnen de algemene ontwikkeling van betalen naar gebruik.”

De verwachting is, dat ALD Flex medio 2021 in 30 landen wereldwijd beschikbaar is. Eerder stelde de leasemaatschappij uit Hoofddorp al een sterke groei te zien in occasionlease.

BRON: TrendsinAutoleasing

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: