#12 Impact corona op de marktcijfers

De databases van AutoMotive Dashboard zijn onlangs bijgewerkt met de marktcijfers tot en met juli 2020. Deze maandafsluiting biedt direct inzicht in de laatste ontwikkelingen in de automotive markten.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

Juli is een uitstekende maand voor Personenwagens, de eerste maand waarin de nieuwverkopen zelfs boven de waarde van 2019 liggen! Ook in de Rental- en Leasemarkt zien we eindelijk weer prima verkoopvolumes vergeleken met juli 2019. Als we inzoomen op de verschillende brandstofsoorten wordt ook duidelijk dat EV’s en met name hybrides hun YtD marktaandeel fors zien groeien!

De overige automotive segmenten hebben bijna allemaal de maand goed afgesloten. Caravan maakt een enorme inhaalslag en ligt vrijwel weer op YtD 2019 ! Enkel het (zware) zakelijk vervoer toont nog steeds dieprode cijfers.

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De volumes in Gebruikte voertuigen lopen YtD boven 2019, met name de verkopen tussen consument onderling. Maar ook de BtC markt heeft inmiddels de dip achter zich gelaten.

Meer details, sneller inzicht?
Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw salesregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

Bron: RDC

Blijf op de hoogte! Meld u aan voor onze nieuwsbrief: